Hooiruif schapen zelf maken met een ideale bouwplan?

Natuurlijke Schoonheid en Functionaliteit: Zelfgemaakte Hooiruif voor Schapen

In de wereld van de doe-het-zelvers en klussers is er niets bevredigender dan het creëren van iets functioneels met je eigen handen.

hooiruif geiten zelf maken - Hooiruif schapen zelf maken

Of je nu net begint aan je doe-het-zelf reis of al enige ervaring hebt, het bouwen van een hooiruif voor schapen kan een lonend project zijn.

In dit uitgebreide artikel verkennen we de kunst van het zelf maken van een hooiruif voor je wollige vrienden, en we zullen je ook laten zien welke houtsoorten het meest geschikt zijn voor deze taak.

Waarom een Hooiruif voor Schapen Belangrijk is

Voordat we dieper ingaan op het bouwproces, laten we eens kijken naar waarom een hooiruif zo belangrijk is voor je schapen. Een hooiruif biedt talloze voordelen, zowel voor jou als voor je dieren.

Gezonde Etenstijd: Een hooiruif zorgt ervoor dat je schapen altijd toegang hebben tot schoon en droog hooi, wat essentieel is voor hun algehele gezondheid. Het voorkomt ook verspilling, omdat het hooi niet op de grond wordt verspreid.

Minimaliseert Verontreiniging: Hooi dat op de grond wordt verspreid, kan gemakkelijk worden besmet met uitwerpselen en urine, wat de kans op ziekten verhoogt. Een hooiruif houdt het hooi schoon en vrij van verontreinigingen.

Bespaart Kosten: Door hooiverspilling te verminderen, bespaar je geld op voederkosten. Een goed ontworpen hooiruif kan je dus op de lange termijn geld besparen.

Nu we begrijpen waarom een hooiruif belangrijk is, laten we eens kijken naar de benodigdheden en stappen om er een te bouwen.

hooiruif geiten zelf maken-Hooiruif schapen zelf maken

Benodigdheden voor het Bouwen van een Hooiruif voor Schapen

Voordat je begint, is het essentieel om te weten welke materialen en gereedschappen je nodig hebt voor dit project. Hier is een lijst met de benodigdheden:

 • Houtsoorten: De keuze van het hout is cruciaal. Geschikte houtsoorten zijn onder meer ceder, eiken, of drukgeïmpregneerd hout. Deze houtsoorten zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden.
 • Zaag: Een zaag is nodig om het hout op de juiste lengte te snijden. Een cirkelzaag of handzaag kan goed werken, afhankelijk van je voorkeur.
 • Meetgereedschap: Een meetlint en een winkelhaak zijn onmisbaar om nauwkeurige metingen te maken en hoeken recht te houden.
 • Boormachine: Je hebt een boormachine nodig om gaten te boren en schroeven vast te zetten. Zorg ervoor dat je de juiste boorbits hebt voor hout.
 • Schroeven: Kies voor roestbestendige schroeven om ervoor te zorgen dat je hooiruif lang meegaat.
 • Schuurpapier: Schuurpapier helpt om ruwe randen glad te maken en het hout een mooie afwerking te geven.
 • Veiligheidsuitrusting: Vergeet niet om oogbescherming en gehoorbescherming te dragen tijdens het werken met gereedschap.

Nu je weet welke benodigdheden je nodig hebt, laten we eens kijken naar de stappen om je eigen hooiruif te bouwen.

Stappen om je Eigen Hooiruif te Bouwen

Stap 1: Meet en Snijd het Hout Meet nauwkeurig de stukken hout af volgens je ontwerp. Zorg ervoor dat alle stukken gelijkmatig zijn gesneden om een stabiele ruif te creëren.

Stap 2: Boor Gaten en Bevestig het Hout Boor gaten in de juiste positie om de houten stukken aan elkaar te bevestigen. Schroef ze stevig vast om een stevige structuur te garanderen.

Stap 3: Voeg Afwerking Toe Schuur alle ruwe randen en hoeken glad om verwondingen te voorkomen en een mooie afwerking te bereiken.

Stap 4: Plaats de Hooiruif Plaats de hooiruif op een geschikte locatie in de schapenweide. Zorg ervoor dat deze stevig en stabiel staat.

Stap 5: Vul de Ruif met Hooi Vul de hooiruif met schoon en droog hooi. Zorg ervoor dat de ruif altijd goed gevuld is, zodat je schapen altijd toegang hebben tot voedsel.

Het Kiezen van de Beste Houtsoorten voor Je Hooiruif

Nu je weet hoe je een hooiruif kunt bouwen, laten we eens kijken naar de beste houtsoorten voor dit project. Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen, maar hier zijn enkele van de beste opties:

Ceder: Cederhout is van nature bestand tegen rot en insecten. Het heeft ook een aantrekkelijke geur en zal er jarenlang goed uitzien.

Eiken: Eikenhout is zeer duurzaam en kan tientallen jaren meegaan. Het is echter zwaar, dus zorg ervoor dat je de juiste apparatuur hebt om ermee te werken.

Drukgeïmpregneerd Hout: Dit hout is behandeld met chemicaliën om het bestand te maken tegen rot en insecten. Het is een kosteneffectieve optie die lang meegaat.

Het kiezen van de juiste houtsoort hangt af van je budget en beschikbaarheid. Zorg er altijd voor dat het hout goed is gedroogd voordat je begint met bouwen om kromtrekken en vervorming te voorkomen.

Het zelf maken van een hooiruif voor je schapen is niet alleen een geweldig project om je doe-het-zelfvaardigheden te verbeteren

hooiruif geiten zelf maken - Hooiruif schapen zelf maken

Hooiruif voor Schapen Zelf Maken: 11 Voordelen en Nadelen

Als beginnende doe-het-zelver kan het zelf maken van een hooiruif voor schapen een lonend project zijn.

Het biedt niet alleen een kans om je vaardigheden te ontwikkelen, maar het kan ook tal van voordelen opleveren voor zowel jou als je dieren.

Aan de andere kant zijn er ook enkele uitdagingen en mogelijke nadelen verbonden aan dit project.

Hier bekijken we 11 voordelen en nadelen om je te helpen beslissen of het bouwen van een hooiruif voor jou geschikt is.

1. Voordelen van het Zelf Maken van een Hooiruif voor Schapen

 1. Kostenefficiënt: Het zelf maken van een hooiruif kan kosten besparen in vergelijking met het kopen van een kant-en-klare ruif.
 2. Aanpassingsvermogen: Je kunt de hooiruif aanpassen aan de specifieke behoeften en ruimte in je schapenweide.
 3. Leerervaring: Het bouwen van een hooiruif is een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en ervaring op te doen in de wereld van de doe-het-zelfprojecten.
 4. Duurzaamheid: Met de juiste materialen en constructie kan een zelfgemaakte hooiruif jarenlang meegaan.
 5. Zelfvoldoening: Het afronden van een doe-het-zelfproject geeft een gevoel van voldoening en trots.
 6. Maatwerk: Je kunt de ruif ontwerpen op basis van het aantal schapen dat je hebt en hun specifieke eetgewoonten.
 7. Controle: Met je eigen hooiruif heb je controle over de kwaliteit en beschikbaarheid van het voer voor je schapen.
 8. Minimaliseert Verspilling: Een goed ontworpen hooiruif kan voedselverspilling verminderen, waardoor je geld bespaart op voederkosten.
 9. Gezondheid van de Schapen: Schapen hebben altijd toegang tot schoon en droog hooi, wat essentieel is voor hun gezondheid.
 10. Milieuvriendelijk: Door zelf te bouwen, kun je materialen kiezen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn.
 11. Aanpassingsvermogen: Je kunt de hooiruif aanpassen aan de specifieke behoeften en ruimte in je schapenweide.
hooiruif geiten zelf maken

2. Nadelen van het Zelf Maken van een Hooiruif voor Schapen

 1. Tijdsintensief: Het bouwen van een hooiruif kan veel tijd en moeite vergen, vooral als je geen ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten.
 2. Benodigde Vaardigheden: Als beginnende doe-het-zelver moet je mogelijk nieuwe vaardigheden leren voordat je aan dit project kunt beginnen.
 3. Materiaalkosten: Hoewel het zelf maken van een hooiruif op lange termijn kosten kan besparen, kunnen de initiële materiaalkosten hoog zijn.

 

 1. Ontwerpfouten: Als je geen ervaring hebt, bestaat het risico dat je ontwerpfouten maakt die de functionaliteit van de ruif beïnvloeden.
 2. Weersinvloeden: Een slecht gebouwde hooiruif kan gevoelig zijn voor weersinvloeden en snellere slijtage vertonen.
 3. Mogelijke Verspilling: Als de ruif niet goed is ontworpen, kan er nog steeds voedselverspilling optreden.
 4. Veiligheidsrisico’s: Onjuiste montage kan leiden tot scherpe randen of losse onderdelen, wat een veiligheidsrisico voor de schapen kan vormen.
 5. Gebrek aan Garantie: In tegenstelling tot kant-en-klare ruiven, krijg je geen garantie op je zelfgemaakte ruif.

 

 1. Gebrek aan Esthetiek: Als esthetiek belangrijk voor je is, kan een zelfgemaakte ruif er mogelijk minder professioneel uitzien.
 2. Beperkte Hulpbronnen: Het kan moeilijk zijn om toegang te krijgen tot de juiste gereedschappen en materialen, vooral als je op afgelegen locaties woont.
 3. Frustratie: Doe-het-zelven kan soms frustrerend zijn, vooral als je tegen onverwachte problemen aanloopt.

In conclusie, het zelf maken van een hooiruif voor schapen heeft zowel voordelen als nadelen.

Het biedt de mogelijkheid om geld te besparen, nieuwe vaardigheden te leren en volledige controle te hebben over de ruif. Echter, het kan tijdrovend zijn en vereist mogelijk investeringen in materiaalkosten en gereedschappen.

Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen wat voor jou het meest geschikt is op basis van je ervaring, beschikbare tijd en middelen.

hooiruif geiten zelf maken

Hooiruif voor Schapen Zelf Maken: Welk Gereedschap en Materialen Heb Je Nodig?

Als beginnende doe-het-zelver kan het zelf maken van een hooiruif voor schapen een lonend en praktisch project zijn. Het biedt niet alleen een kans om je vaardigheden te ontwikkelen, maar het kan ook kosten besparen en de gezondheid van je schapen ten goede komen. Voordat je aan dit avontuur begint, is het essentieel om te weten welk gereedschap je nodig hebt en welke materialen je moet halen in de bouwmarkt.

Gereedschap voor het Bouwen van een Hooiruif

 1. Meetlint en winkelhaak: Deze gereedschappen zijn cruciaal om nauwkeurige metingen te maken en ervoor te zorgen dat je houten onderdelen perfect haaks zijn.
 2. Zaag: Een cirkelzaag of handzaag is nodig om het hout op de juiste lengte te snijden. Een decoupeerzaag kan handig zijn voor gedetailleerd snijwerk.
 3. Boormachine: Een boormachine met houtboorbits is essentieel om gaten te boren voor schroeven en bevestigingen.
 4. Schroeven: Kies voor duurzame, roestbestendige schroeven die geschikt zijn voor houtbewerking.
 5. Schuurpapier en schuurmachine: Om ruwe randen glad te maken en het hout een mooie afwerking te geven.
 6. Waterpas: Een waterpas is handig om ervoor te zorgen dat je hooiruif recht en stabiel staat.
 7. Handschoenen en veiligheidsbril: Zorg voor bescherming van je handen en ogen tijdens het werken met gereedschap.
 8. Potlood en timmermansvierkant: Deze gereedschappen helpen bij het markeren en meten van je hout voor nauwkeurige sneden.

Materialen om te Halen in de Bouwmarkt

 1. Houtsoorten: De keuze van het hout is cruciaal voor de duurzaamheid van je hooiruif. Geschikte houtsoorten zijn onder meer ceder, eiken en drukgeïmpregneerd hout. Zorg ervoor dat het hout goed gedroogd is en van goede kwaliteit.
 2. Schroeven: Kies de juiste lengte en dikte van schroeven, afhankelijk van de dikte van het hout dat je gebruikt. Roestbestendige schroeven zijn ideaal voor buitenprojecten.
 3. Eventueel verf of beits: Als je de hooiruif wilt beschermen tegen weersinvloeden en een esthetische afwerking wilt geven, kun je overwegen om verf of beits te kopen.
 4. Zaagbladen: Als je zaagbladen voor je zaag nodig hebt, zorg er dan voor dat je de juiste bladen hebt voor houtbewerking.
 5. Houtlijm: Hoewel schroeven de belangrijkste bevestigingsmethode zijn, kan houtlijm extra stabiliteit bieden.
 6. Dakbedekking (optioneel): Als je je hooiruif wilt beschermen tegen regen, kun je dakbedekking zoals golfplaten kopen.
 7. Voeten (optioneel): Als je je hooiruif van de grond wilt houden, overweeg dan het kopen van geschikte voeten of betonblokken.
 8. Beslag (indien nodig): Afhankelijk van je ontwerp en constructiemethode, kan extra beslag nodig zijn voor bevestigingen.
 9. Houtvuller (optioneel): Als je eventuele gaten of scheuren wilt opvullen voor een naadloze afwerking, kan houtvuller handig zijn.

Zodra je al het benodigde gereedschap en de materialen hebt verzameld, ben je klaar om aan de slag te gaan met het bouwen van je hooiruif voor schapen.

Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding en het volgen van de instructies voor het gebruik van je gereedschap.

Met geduld en aandacht voor detail kun je een functionele en duurzame hooiruif creëren waar je schapen van zullen genieten.

Zelf een schuilstal bouwen van hout

Maak je eigen schuilstallen

Tips voor het Onderhouden van Je Zelfgemaakte Hooiruif voor Schapen

Het bouwen van een hooiruif voor je schapen kan een lonend doe-het-zelfproject zijn, maar het echte werk begint pas na de voltooiing ervan. Het regelmatig onderhouden van je hooiruif is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat deze jarenlang meegaat en optimaal functioneert. Hier zijn 10 beste tips om je zelfgemaakte hooiruif in topconditie te houden:

1. Regelmatig Schoonmaken: Maak er een gewoonte van om de hooiruif regelmatig schoon te maken. Verwijder restjes hooi, stof en vuil om te voorkomen dat ze zich ophopen en de ruif verstoppen.

2. Controleer op Roest: Als je metalen onderdelen in je hooiruif hebt, controleer dan regelmatig op roestvorming. Schuur en verf de aangetaste gebieden om verdere roestvorming te voorkomen.

3. Inspecteer het Hout: Controleer het hout op tekenen van slijtage, kromtrekken of splijten. Vervang beschadigde of verzwakte planken om de structurele integriteit van de ruif te behouden.

4. Beheer Voedselverspilling: Let op voedselverspilling. Als je merkt dat schapen hooi verspillen of het op de grond gooien, overweeg dan aanpassingen aan de ruif om dit te minimaliseren.

5. Onderhoud het Dak: Als je hooiruif een dak heeft, zorg er dan voor dat het dak in goede staat verkeert. Repareer eventuele lekken of beschadigingen om te voorkomen dat het hooi nat wordt.

6. Behandel het Hout (optioneel): Als je je hooiruif wilt beschermen tegen weersinvloeden, overweeg dan om het hout te behandelen met verf of beits. Dit kan de levensduur van het hout verlengen.

7. Controleer de Bevestigingen: Periodiek moet je alle schroeven en bevestigingen inspecteren. Draai losse schroeven aan en vervang indien nodig beschadigde bevestigingen.

8. Houd de Ruif Stabiel: Zorg ervoor dat de hooiruif stevig staat en niet wiebelt. Als dat wel het geval is, herpositioneer de ruif en voeg extra steun toe indien nodig.

9. Voorkom Ophoping van Uitwerpselen: Plaats de hooiruif op een locatie waar schapen minder snel hun uitwerpselen erop kunnen laten vallen. Dit vermindert de kans op verontreinigd hooi.

10. Inspecteer Op Scherpe Randen: Controleer de ruif op scherpe randen of uitstekende spijkers die schapen kunnen verwonden. Schuur eventuele ruwe plekken glad.

Door deze tips te volgen, kun je de levensduur en functionaliteit van je zelfgemaakte hooiruif aanzienlijk verlengen.

Het onderhouden van je ruif is niet alleen gunstig voor je schapen, maar het bespaart ook geld op de lange termijn door reparatie- en vervangingskosten te verminderen.

Bovendien zal een goed onderhouden hooiruif bijdragen aan het welzijn van je schapen, wat essentieel is voor hun gezondheid en geluk.

hooiruif geiten zelf maken

Hooiruif voor Schapen Zelf Maken: Vandaag Beginnen en Tijdsbesteding

Het zelf maken van een hooiruif voor je schapen is een lonend project dat zowel de gezondheid van je dieren als je doe-het-zelfvaardigheden kan verbeteren. Als je er vandaag mee wilt beginnen, laten we dan eens kijken naar wat je kunt verwachten wat betreft de tijdsbesteding en enkele tips om het proces soepel te laten verlopen.

Aan de Slag: Wat Heeft Je Nodig?

Voordat je begint, is het essentieel om alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand te hebben. Dit omvat hout, schroeven, een zaag, een boormachine, een meetlint, een winkelhaak, schuurpapier, veiligheidsbril, en andere relevante hulpmiddelen.

Als je de materialen nog niet hebt, kun je overwegen om naar de lokale bouwmarkt te gaan om te winkelen. Zorg ervoor dat je een duidelijke lijst hebt van wat je nodig hebt om onnodig heen en weer lopen te voorkomen.

Tijdsbesteding: Hoe Lang Gaat het Duren?

De tijd die nodig is om een hooiruif voor schapen te bouwen, hangt af van verschillende factoren, waaronder je ervaringsniveau, het ontwerp van de ruif en de beschikbare tijd. Hier is een algemene schatting van hoe lang elk aspect van het project kan duren:

 1. Planning en Ontwerp: Voordat je begint met bouwen, is het verstandig om wat tijd te besteden aan het plannen en ontwerpen van je hooiruif. Dit kan variëren van enkele uren tot een dag, afhankelijk van de complexiteit van je ontwerp en hoeveel tijd je eraan wilt besteden.
 2. Inkoop van Materialen: Het kopen van materialen in de bouwmarkt kan ook enige tijd in beslag nemen, vooral als je meerdere winkels moet bezoeken. Reken op minstens een paar uur hiervoor.
 3. Bouwen van de Ruif: Het daadwerkelijke bouwen van de hooiruif kan variëren van enkele uren tot een hele dag, afhankelijk van je vaardigheden en de grootte van het project.
 4. Afwerking en Afwerking: Het schuren van ruwe randen en het aanbrengen van eventuele afwerkingen, zoals verf of beits, kan enkele extra uren in beslag nemen.

In totaal zou je kunnen verwachten dat het bouwen van een eenvoudige hooiruif voor schapen ongeveer een dag in beslag neemt als je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt en als je ervaring hebt met soortgelijke projecten.

Als je nieuw bent in de wereld van doe-het-zelf, kan het project iets langer duren, maar dat is helemaal prima.

Het proces van leren en experimenteren is een waardevol onderdeel van het doe-het-zelven.

Tips voor een Succesvol Project

Om ervoor te zorgen dat je hooiruifproject soepel verloopt, hier zijn enkele tips om te onthouden:

 1. Plan en Meet: Neem de tijd om je project zorgvuldig te plannen en nauwkeurige metingen te maken voordat je begint met zagen en boren.
 2. Veiligheid Eerst: Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, inclusief een veiligheidsbril en handschoenen, om letsel te voorkomen.
 3. Werk Stap voor Stap: Volg de instructies en werk in logische stappen om verwarring te voorkomen.

 

 1. Doe Proefpassen: Voordat je definitieve bevestigingen maakt, doe proefpassen om ervoor te zorgen dat alles goed past en functioneert zoals verwacht.
 2. Wees Geduldig: Neem de tijd om dingen goed te doen en haast je niet door het proces.
 3. Vraag om Hulp Indien Nodig: Als je vastloopt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om hulp te vragen aan een ervaren doe-het-zelver of een medewerker in de bouwmarkt.
 4. Onderhoud en Inspectie: Nadat je hooiruif is voltooid, blijf deze regelmatig inspecteren en onderhouden, zoals eerder besproken.

Met deze tips en een beetje toewijding kun je vandaag nog beginnen met het bouwen van je eigen hooiruif voor schapen.

Het is een leerzame en lonende ervaring die niet alleen de levenskwaliteit van je schapen verbetert, maar ook je zelfvertrouwen in doe-het-zelven versterkt. Veel succes!

hooiruif geiten zelf maken

Hooiruif voor Schapen Zelf Maken: De Beste Materialen en Bouwtekening met Bonussen

Als beginnende doe-het-zelver sta je aan het begin van een opwindende reis van creativiteit en vakmanschap. Het zelf maken van een hooiruif voor je schapen is een geweldig project om mee te beginnen.

In dit stukje gaan we de beste materialen bespreken voor je hooiruif en bieden we een bron van waardevolle bouwhulpbronnen, waaronder uitgebreide bouwtekeningen en bonussen zoals DAWG CAD en DoeHetZelf Winst.

De Beste Materialen voor Je Hooiruif

Voordat je begint met bouwen, is het essentieel om de juiste materialen te selecteren voor je hooiruif. Hier zijn enkele van de beste opties:

 1. Cederhout: Cederhout is van nature bestand tegen rotten en insecten. Het is duurzaam en heeft een aangename geur.
 2. Eikenhout: Eikenhout is zeer duurzaam en kan tientallen jaren meegaan. Het is echter zwaarder en kan moeilijker te bewerken zijn.
 3. Drukgeïmpregneerd Hout: Dit hout is behandeld met chemicaliën om het bestand te maken tegen rot en insecten. Het is een kosteneffectieve keuze.
 4. Gegalvaniseerd Staal: Gegalvaniseerd staal is roestbestendig en kan dienen als frame of als bescherming voor bepaalde delen van de hooiruif.
 5. Dakbedekking: Voor het dak van de ruif kun je kiezen voor dakbedekking zoals golfplaten of bitumen om het hooi droog te houden.
zandbak met deksel en bodem

Uitgebreide Bouwtekeningen en Stappenplan

Om je te helpen bij het bouwen van je hooiruif, is het van onschatbare waarde om toegang te hebben tot gedetailleerde bouwtekeningen en een stapsgewijze handleiding. Freds Bouwtekeningen is een populaire bron voor doe-het-zelfers en biedt een schat aan bouwplannen, inclusief die voor hooiruiven.

De bouwtekeningen op Freds Bouwtekeningen bevatten alles wat je nodig hebt, inclusief een volledige zaaglijst en duidelijke instructies. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste hoeveelheid materialen te kopen en helpt je bij elke stap van het bouwproces.

Met een gedetailleerd stappenplan kun je met vertrouwen en precisie aan je project werken, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt. Het minimaliseert verwarring en zorgt ervoor dat je efficiënt en effectief kunt bouwen.

Extra Bonussen voor Doe-Het-Zelvers

Naast de uitgebreide bouwtekeningen en het stappenplan biedt Freds Bouwtekeningen extra bonussen die je zullen helpen bij je doe-het-zelfprojecten:

 1. DAWG CAD Software: DAWG CAD is krachtige software waarmee je je eigen bouwtekeningen en ontwerpen kunt maken. Dit is een geweldige aanvulling voor doe-het-zelvers die hun projecten willen aanpassen of unieke ontwerpen willen maken.
 2. DoeHetZelf Winst: DoeHetZelf Winst is een gids die je helpt om geld te verdienen met je doe-het-zelfprojecten. Als je ooit hebt gedacht aan het verkopen van je hooiruiven of andere creaties, biedt deze bonus waardevolle inzichten en strategieën.
 3. Toegang tot de Community: Als lid van Freds Bouwtekeningen heb je toegang tot een gemeenschap van gelijkgestemde doe-het-zelvers. Hier kun je ervaringen delen, vragen stellen en inspiratie opdoen voor toekomstige projecten.

Conclusie

Het zelf maken van een hooiruif voor je schapen is niet alleen een praktisch project, maar ook een kans om je doe-het-zelfvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Met de juiste materialen, gedetailleerde bouwtekeningen en bonussen zoals DAWG CAD en DoeHetZelf Winst van Freds Bouwtekeningen, ben je goed op weg naar een succesvolle en bevredigende doe-het-zelfervaring.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer een hooiruif waar je schapen van zullen genieten!

 

About doehetzelver

De site doehet-zelver bestaat sinds 2015. Wij zijn een site voornamelijk voor beginnende en ervaren klussers. Ons streven is om zoveel mogelijk plannen en projecten van verschillende categorieen te laten zien. Deze categorieen zullen zeer uiteenlopend zijn. U kunt hierbij denken aan bouwtekeningen van het maken van tuinbanken, loungesets, stoelen, steigerhouten meubels en wat al nog niet meer. (disclaimer: niet elke foto of video van deze website zit in het bouwtekeningen pakket. Het wordt gebruikt als inspiratie..Dit geldt tevens voor de pagina's waarnaar je doorklikt.) Ons streven is om voor iedere doelgroep de meest uitgebreide keuze aan klus inspiratie aan te bieden. Zo kan iedereen bij ons vinden wat hij zoekt. Wij zullen steeds het aanbod aan informatie vergroten om aan ieders wensen te kunnen voldoen.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *