Alternatieve kerstboom zelf maken met een bouwplan

Het zelf maken van een alternatieve kerstboom kan een creatieve en leuke activiteit zijn. Hier zijn enkele ideeën voor het maken van je eigen unieke kerstboom:

 1. Houten pallet kerstboom: Gebruik een houten pallet en schilder of versier de planken in de vorm van een kerstboom. Hang vervolgens ornamenten en lichten aan de planken om een prachtig 3D-effect te creëren.

 1. Boeken kerstboom: Stapel boeken in de vorm van een kerstboom en versier ze met lichtslingers, kleine ornamenten en een ster op de top. Dit is een geweldige optie voor boekenliefhebbers.
 2. Muurstickers kerstboom: Plak muurstickers of washi-tape op de muur in de vorm van een kerstboom. Je kunt daarna ornamenten aan de stickers hangen en de ruimte eromheen versieren.
 3. Takken of driftwood kerstboom: Verzamel takken of driftwood van buiten en rangschik ze in de vorm van een kerstboom. Bevestig ze aan elkaar met touw of draad. Hang vervolgens decoraties en lichten aan de takken.
 4. Foto kerstboom: Maak een fotocollage in de vorm van een kerstboom op een lege muur. Plaats foto’s van familie en vrienden in de vorm van een kerstboom en voeg lichtslingers toe voor wat extra flair.
 5. Ladder kerstboom: Gebruik een oude ladder en versier de treden met groen, lichtslingers en ornamenten. De bovenkant van de ladder kan dienen als de top van de kerstboom.
 6. Cactussen of planten kerstboom: Heb je veel kamerplanten of cactussen? Rangschik ze in de vorm van een kerstboom en voeg decoraties toe. Dit zorgt voor een unieke en levendige kerstsfeer.
 7. Drijvende kerstboom: Hang ornamenten en lichtslingers aan een houten frame dat je aan het plafond bevestigt. Laat de ornamenten op verschillende lengtes hangen voor een zwevend effect.
 8. Recyclebare materialen kerstboom: Verzamel oude kranten, kartonnen dozen of andere recyclebare materialen en knutsel ze in de vorm van een kerstboom. Schilder en versier ze daarna naar wens.
 9. Stoffen kerstboom: Naai of knutsel een stoffen kerstboom en vul deze met kussenvulling. Hang vervolgens kleine stoffen ornamenten aan de takken.

Onthoud dat het doel is om plezier te hebben en je creativiteit te uiten bij het maken van je alternatieve kerstboom.

Voel je vrij om te experimenteren en je eigen draai te geven aan deze ideeën.

Alternatieve kerstboom zelf maken: voordelen en nadelen

Hier zijn 15 voordelen en nadelen van het zelf maken van een alternatieve kerstboom:

Voordelen:

 1. Creativiteit: Het zelf maken van een alternatieve kerstboom geeft je de kans om je creativiteit te uiten en een unieke kerstversiering te creëren die bij je persoonlijke stijl past.
 2. Milieuvriendelijk: Veel alternatieve kerstboomopties maken gebruik van recyclebare materialen, waardoor je een milieuvriendelijke keuze maakt in vergelijking met een traditionele kunstmatige boom.
 3. Budgetvriendelijk: Zelfgemaakte alternatieve kerstbomen kunnen vaak goedkoper zijn dan het kopen van een kant-en-klare kerstboom, vooral als je al materialen hebt liggen.
 4. Herbruikbaarheid: Afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, kun je je alternatieve kerstboom jaar na jaar hergebruiken, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.
 5. Persoonlijke betekenis: Je kunt je eigen kerstboom maken met sentimentele materialen of items die speciale betekenis hebben voor jou en je familie.
 6. Ruimtebesparing: Alternatieve kerstbomen nemen vaak minder ruimte in beslag dan traditionele bomen, wat handig kan zijn als je in een kleinere woning woont.
 7. Geen naalden: Je hebt geen last van vallende naalden, wat het opruimen na de feestdagen vergemakkelijkt.
 8. Geen water geven: Je hoeft geen water te geven aan een alternatieve kerstboom, wat tijd en moeite bespaart.
 9. Aanpasbaarheid: Je kunt de grootte, vorm en stijl van je alternatieve kerstboom aanpassen aan je voorkeuren en de beschikbare ruimte.
 10. Leuke activiteit: Het maken van je eigen kerstboom kan een leuke en gezellige activiteit zijn om te delen met vrienden en familie.
 11. Gespreksstarter: Een unieke alternatieve kerstboom kan een geweldig onderwerp van gesprek zijn wanneer gasten langskomen.
 12. Geen allergieën: Voor mensen met allergieën voor dennennaalden of boomstuifmeel is een alternatieve kerstboom een allergievrije optie.
 13. Leerervaring: Als je kiest voor een doe-het-zelfproject, kun je nieuwe vaardigheden leren, zoals knutselen, schilderen of naaien.
 14. Kinderen betrekken: Kinderen kunnen helpen bij het maken en versieren van de alternatieve kerstboom, waardoor het een gezinsactiviteit wordt.
 15. Instagramwaardig: Een zelfgemaakte alternatieve kerstboom kan Instagram-waardig zijn en likes opleveren op sociale media.

Nadelen:

 1. Tijdsintensief: Het maken van een alternatieve kerstboom kan meer tijd vergen dan het kopen van een kant-en-klare boom.
 2. Mogelijke frustratie: Als je niet bekend bent met knutselen of bouwen, kan het proces frustrerend zijn.
 3. Materiaalkosten: Hoewel het over het algemeen budgetvriendelijk is, kunnen de kosten van materialen voor het maken van de boom oplopen.
 4. Geen natuurlijke geur: Een alternatieve kerstboom mist de heerlijke geur van een echte dennenboom.
 5. Minder traditioneel: Sommige mensen geven de voorkeur aan de traditionele uitstraling van een echte of kunstmatige kerstboom.
 6. Minder stevig: Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan een alternatieve kerstboom minder stevig zijn dan een traditionele boom.
 7. Beperkte levensduur: Afhankelijk van de materialen en technieken die je gebruikt, kan een zelfgemaakte kerstboom minder lang meegaan dan een kunstmatige boom.
 8. Opslagruimte: Als je ervoor kiest om je alternatieve kerstboom te bewaren, moet je ruimte vinden om het op te slaan gedurende de rest van het jaar.
 9. Esthetische resultaten: Als je geen ervaring hebt met knutselen of ontwerpen, kan het eindresultaat er anders uitzien dan je had gehoopt.
 10. Mogelijke allergieën: Afhankelijk van de gebruikte materialen kunnen sommige mensen allergische reacties krijgen.
 11. Geen echte boomervaring: Het kappen van een echte kerstboom kan een speciale ervaring zijn die je mist met een alternatieve boom.
 12. Beperkte beschikbaarheid van materialen: Sommige materialen die je wilt gebruiken voor je alternatieve kerstboom zijn mogelijk moeilijk te vinden.
 13. Kan zwaar zijn: Afhankelijk van het materiaal kan een zelfgemaakte boom zwaarder zijn dan een traditionele kerstboom.
 14. Minder uniformiteit: Als je niet precies dezelfde vorm en grootte kunt bereiken als een traditionele boom, kan je alternatieve kerstboom er minder uniform uitzien.
 15. Beperkte variatie: Hoewel er veel verschillende alternatieve kerstboomopties zijn, kan het aanbod beperkter zijn dan bij traditionele bomen.

Bij het overwegen van het zelf maken van een alternatieve kerstboom is het belangrijk om rekening te houden met deze voordelen en nadelen om te bepalen of het de juiste keuze is voor jou en je situatie.

Alternatieve kerstboom zelf maken: in welk tijdsbestek

Het proces van het maken van een alternatieve kerstboom kan variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp, de materialen en je eigen vaardigheden. Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de tijdsduur:

 1. Complexiteit van het ontwerp: Een eenvoudig ontwerp, zoals een muurstickers kerstboom of een ladder kerstboom, kan minder tijd vergen dan een complexer ontwerp zoals een houten pallet kerstboom met uitgebreide decoraties.
 2. Materiaalvoorbereiding: Als je veel materialen moet verzamelen, voorbereiden of bewerken voordat je begint met de feitelijke bouw, kan dit de totale tijd verlengen.
 3. Ervarenheid: Je eigen vaardigheden en ervaring spelen ook een rol. Als je ervaren bent in knutselen, timmerwerk of andere relevante vaardigheden, kun je waarschijnlijk sneller werken.
 4. Samenwerking: Als je met anderen samenwerkt, kan dit het proces versnellen en kan het ook leuk zijn om de taken te verdelen.
 5. Droogtijd en wachttijd: Bij sommige ontwerpen, zoals het schilderen van materialen of het aanbrengen van lijm, moet je wachten tot de verf droog is of de lijm is uitgehard voordat je verder kunt gaan.
 6. Aanpassingen en details: Het toevoegen van decoraties, verlichting en andere details kan extra tijd vergen, afhankelijk van hoe gedetailleerd je wilt zijn.
 7. Planning: Het plannen van het ontwerp, het verzamelen van materialen en het bedenken van de beste aanpak kan ook tijd in beslag nemen.

Over het algemeen kan het proces variëren van enkele uren tot meerdere dagen, afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Het is belangrijk om realistisch te zijn over de tijd die je beschikbaar hebt en om eventuele uitdagingen te omarmen als onderdeel van de creatieve ervaring.

Alternatieve kerstboom zelf maken van hout: welk gereedschap

Als je ervoor kiest om een houten kerstboom te maken, heb je verschillende gereedschappen nodig om het proces soepel te laten verlopen.

De benodigde gereedschappen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp en de details van je kerstboom, maar hier zijn enkele algemene gereedschappen die vaak worden gebruikt bij het werken met hout:

 1. Zaag: Een zaag is essentieel om hout op maat te snijden. Afhankelijk van je ontwerp kun je een handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag gebruiken.
 2. Schuurpapier: Schuurpapier helpt bij het gladmaken van ruwe randen en oppervlakken, waardoor het hout er netjes uitziet en veiliger is om mee te werken.
 3. Boormachine: Een boormachine is handig om gaten voor schroeven, haken of andere bevestigingen voor te boren.
 4. Schroeven en bevestigingsmiddelen: Afhankelijk van je ontwerp, heb je verschillende soorten schroeven, haken en andere bevestigingsmiddelen nodig om de delen van de kerstboom samen te voegen.
 5. Meetgereedschap: Een meetlint, een winkelhaak of een combinatiehoek kunnen helpen bij het nauwkeurig meten en markeren van de houten onderdelen.
 6. Potlood of krijt: Om markeringen op het hout aan te brengen voor snij- en boorlocaties.
 7. Veiligheidsbril en gehoorbescherming: Bij het zagen en schuren van hout is het belangrijk om je ogen en oren te beschermen.
 8. Werkbank of zaagbokken: Een stabiele ondergrond om op te werken is essentieel voor nauwkeurige en veilige zaagsneden.
 9. Verf en kwasten: Als je van plan bent om je houten kerstboom te schilderen, heb je verf en kwasten nodig om het hout te behandelen.
 10. Lijm: Houtlijm kan handig zijn om onderdelen samen te voegen voordat je ze vastzet met schroeven.
 11. Rasp of vijl: Voor het bijwerken van ruwe randen of het aanpassen van houten onderdelen.
 12. Beitel: Als je speciale uitsparingen, inkepingen of details in het hout wilt maken.

Afhankelijk van je ontwerp en persoonlijke voorkeur, kan het nodig zijn om aanvullende gereedschappen te gebruiken.

Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en vertrouwd bent met het gebruik van deze gereedschappen voordat je begint met het maken van je houten kerstboom.

Alternatieve kerstboom zelf maken van hout is erg populair

Houten kerstbomen worden steeds populairder als alternatieve kerstdecoratie. Ze bieden een unieke uitstraling en kunnen aanpassingen en creativiteit mogelijk maken die traditionele kerstbomen misschien niet bieden.

De populariteit van houten kerstbomen kan echter variëren afhankelijk van regio’s, trends en individuele voorkeuren. Hier zijn enkele redenen waarom houten kerstbomen populair kunnen zijn:

Duurzaamheid en milieubewustzijn: In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijke overwegingen zijn, zijn veel mensen op zoek naar alternatieve kerstboomopties die geen impact hebben op natuurlijke bronnen. Houten kerstbomen zijn vaak herbruikbaar en kunnen jarenlang meegaan.

Creativiteit: Houten kerstbomen bieden veel ruimte voor creativiteit. Mensen kunnen ze schilderen, decoreren met ornamenten, verlichting toevoegen en zelfs hun eigen ontwerpen maken. Dit maakt het tot een persoonlijk en uniek decoratiestuk.

Ruimtebesparing: Voor mensen die in kleinere ruimtes wonen, zoals appartementen, kunnen houten kerstbomen een uitkomst zijn omdat ze minder vloeroppervlak in beslag nemen dan traditionele kerstbomen.

Allergieën: Mensen met allergieën voor dennen of boompollen kunnen baat hebben bij het kiezen voor een houten kerstboom, omdat deze geen allergische reacties veroorzaakt.

Trend en esthetiek: Houten decoratie-items zijn populair geworden vanwege hun rustieke en natuurlijke uitstraling. Houten kerstbomen passen goed bij deze trend en kunnen een warme en gezellige sfeer toevoegen aan het interieur.

Hoewel houten kerstbomen steeds populairder worden, zijn traditionele kerstbomen van echte dennen of kunstmatige materialen nog steeds de norm in veel huishoudens.

De keuze tussen een houten kerstboom en een traditionele kerstboom hangt af van persoonlijke voorkeuren, beschikbare ruimte en individuele stijl.

Nadelen van houten kerstbomen:

Minder geur en beleving: Een van de belangrijkste nadelen van houten kerstbomen is dat ze niet de heerlijke geur van echte dennen hebben, waardoor je de traditionele kerstsfeer misschien mist.

Minder traditioneel: Sommige mensen geven de voorkeur aan de traditionele uitstraling van een echte kerstboom met zijn karakteristieke vorm en naalden.

Bouwtijd en creativiteit: Hoewel het voor sommige mensen een voordeel kan zijn, kan het bouwen of versieren van een houten kerstboom tijdrovend zijn, vooral als je graag een uniek ontwerp wilt creëren.

Opslagruimte: Het opslaan van een houten kerstboom kan lastig zijn, vooral als het een groot ontwerp is. Dit kan vooral een uitdaging zijn als je beperkte opslagruimte hebt.

Gebrek aan uniformiteit: Houten kerstbomen die met de hand worden gemaakt, kunnen variëren in vorm, grootte en uiterlijk. Sommige mensen geven de voorkeur aan de uniformiteit van traditionele kerstbomen.

Kosten: Afhankelijk van het ontwerp en de materialen die je gebruikt, kan het bouwen van een houten kerstboom duurder zijn dan het kopen van een traditionele kunstmatige kerstboom.

Al met al is de populariteit van houten kerstbomen gegroeid vanwege de creativiteit, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht die ze bieden.

Ze zijn een prachtige optie voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve benadering van kerstdecoratie.

Of je nu kiest voor een traditionele kerstboom of een houten variant, het belangrijkste is dat je geniet van de feestelijke sfeer die het seizoen met zich meebrengt!

Variëteit in ontwerp: Een van de voordelen van houten kerstbomen is de diversiteit aan ontwerpen die je kunt creëren.

Van minimalistische en strakke ontwerpen tot meer gedetailleerde en versierde modellen, houten kerstbomen kunnen worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en persoonlijke smaken.

alternatieve kerstboom zelf maken

Leuk doe-het-zelfproject: Voor mensen die van knutselen en doe-het-zelfprojecten houden, kan het maken van een houten kerstboom een plezierige en bevredigende activiteit zijn. Het hele proces, van het bedenken van het ontwerp tot het daadwerkelijke bouwen en decoreren, kan een creatieve uitlaatklep zijn.

Geen zorgen over verwelken: Met een houten kerstboom hoef je je geen zorgen te maken over uitvallende naalden en het regelmatig water geven zoals bij echte kerstbomen. Dit maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger.

Speciale gelegenheden en aanpassingen: Houten kerstbomen kunnen worden aangepast aan speciale gelegenheden of thema’s. Je kunt ze decoreren voor Halloween, Pasen of andere feestdagen, waardoor ze het hele jaar door dienst kunnen doen als veelzijdige decoraties.

Gespreksstarter: Een opvallende houten kerstboom kan een geweldig gespreksonderwerp zijn wanneer gasten langskomen. Het kan een kans zijn om je creativiteit te delen en verhalen te vertellen over hoe je de boom hebt gemaakt.

Symboliek: Hout is een natuurlijk materiaal dat een gevoel van warmte en authenticiteit kan toevoegen aan je kerstdecoratie. Sommige mensen waarderen de symboliek van het gebruik van hout als een herinnering aan de oorspronkelijke betekenis van kerst.

Kortom, houten kerstbomen hebben verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en creatieve manier om hun huis te versieren tijdens de feestdagen.

Of je nu een houten kerstboom maakt of een traditionele boom kiest, het belangrijkste is dat je geniet van de feestelijke sfeer en de tijd doorbrengt met je dierbaren.

Alternatieve kerstboom zelf maken voor binnen en buiten

Houten kerstbomen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, afhankelijk van het ontwerp, de materialen en de weersomstandigheden.

Hier zijn enkele overwegingen voor het kiezen van een houten kerstboom voor binnen of buiten:

Binnen:

Binnenhuis is de meest gebruikelijke plek om een houten kerstboom te plaatsen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een houten kerstboom binnen:

 1. Decoratieve aanvulling: Een houten kerstboom kan een unieke en aantrekkelijke aanvulling zijn op je interieurdecoratie, en je hebt volledige controle over het ontwerp en de kleuren om bij je stijl te passen.
 2. Bescherming tegen weersinvloeden: Binnen worden houten kerstbomen niet blootgesteld aan weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of wind, waardoor ze langer meegaan.
 3. Veelzijdigheid: Je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen en stijlen zonder rekening te hoeven houden met de invloed van het weer.

Buiten:

Als je overweegt om een houten kerstboom buiten te plaatsen, zijn er enkele extra overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Weerbestendigheid: Zorg ervoor dat de gebruikte materialen bestand zijn tegen weersinvloeden. Hout dat buiten wordt gebruikt, moet doorgaans worden behandeld om vocht en rot te voorkomen.
 2. Stabiliteit: Zorg ervoor dat de houten kerstboom stevig genoeg is om bestand te zijn tegen wind en andere mogelijke verstoringen.
 3. Bescherming tegen diefstal: Plaats de houten kerstboom op een veilige locatie om te voorkomen dat deze wordt gestolen.
 4. Verlichting: Als je buiten verlichting aan je houten kerstboom wilt toevoegen, moet je zorgen voor veilige en weerbestendige verlichting.
 5. Onderhoud: Houten kerstbomen buiten kunnen na verloop van tijd gaan slijten door weersomstandigheden. Regelmatig onderhoud en eventuele herstelwerkzaamheden kunnen nodig zijn om ze in goede staat te houden.

Ongeacht of je de houten kerstboom binnen of buiten plaatst, is het belangrijk om de veiligheid en duurzaamheid in gedachten te houden.

Zorg ervoor dat je de geschikte materialen en constructiemethoden gebruikt voor de specifieke omgeving waarin je de kerstboom wilt plaatsen.

houten kerstboom bouwen met een tekening

Wat is de beste plek in huis of tuin

De beste plek voor het plaatsen van een houten kerstboom, zowel binnen als buiten, hangt af van verschillende factoren.

Hier zijn enkele overwegingen voor zowel binnen- als buitengebruik:

Binnen:

 1. Woonkamer: De woonkamer is vaak de meest gebruikelijke plek voor een kerstboom binnenshuis. Plaats de houten kerstboom op een prominente locatie waar hij goed zichtbaar is, zoals bijvoorbeeld bij het raam of in de hoek van de kamer.
 2. Foyer: Als je een foyer of een entree hebt, kan dit een gastvrije plek zijn voor een houten kerstboom. Het kan de eerste indruk zijn die mensen krijgen bij het binnenkomen.
 3. Eetkamer: Als je een formele eetkamer hebt, kan een houten kerstboom hier een elegante en feestelijke sfeer toevoegen.
 4. Traplanding: Als je een trap hebt met een landing, kan dit een geweldige plek zijn voor een houten kerstboom, vooral als je een groot ontwerp hebt.

Buiten:

 1. Voortuin: Plaats de houten kerstboom in je voortuin om voorbijgangers en buren te laten genieten van je feestelijke decoratie.
 2. Achtertuin: Als je een beschutte achtertuin hebt, kan dit een geweldige plek zijn om een houten kerstboom te plaatsen. Zorg ervoor dat de boom goed zichtbaar is vanuit je huis, zodat je er ook binnenshuis van kunt genieten.
 3. Terras of veranda: Als je een terras, veranda of overdekte buitenruimte hebt, kun je daar een houten kerstboom plaatsen om een gezellige sfeer te creëren.
 4. In de buurt van ramen: Plaats de houten kerstboom in de buurt van ramen zodat deze van binnenuit goed zichtbaar is.

Algemene overwegingen:

 1. Veiligheid: Plaats de houten kerstboom op een veilige locatie, zowel binnen als buiten. Zorg ervoor dat hij stevig staat en niet in de weg staat van verkeer.
 2. Ruimte: Houd rekening met de beschikbare ruimte en de grootte van de houten kerstboom. Zorg ervoor dat hij goed past zonder overweldigend te zijn.
 3. Verlichting: Als je verlichting aan de kerstboom toevoegt, zorg er dan voor dat er een stroombron in de buurt is en dat de verlichting geschikt is voor binnen- of buitengebruik.
 4. Aesthetiek: Plaats de houten kerstboom op een plek waar hij goed past bij de algehele esthetiek van je huis en tuin.

Ongeacht waar je ervoor kiest om je houten kerstboom te plaatsen, zorg ervoor dat het een plek is waar je er volop van kunt genieten en dat het bijdraagt aan de feestelijke sfeer van de vakantieperiode.

Vandaag nog beginnen met het maken van een houten kerstboom

Het is geweldig dat je vandaag nog wilt beginnen met het maken van een houten kerstboom. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

1. Ontwerp: Bedenk welk ontwerp je wilt voor je houten kerstboom. Kies een stijl en grootte die bij je interieur of buitenruimte past.

2. Materialen: Verzamel de benodigde materialen zoals hout, gereedschappen, verf en decoratieve elementen. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint.

3. Voorbereiding: Bereid je werkruimte voor. Zorg voor een stabiele ondergrond, goede verlichting en voldoende werkruimte om comfortabel te kunnen werken.

4. Snijden en vormgeven: Als je eenmaal je ontwerp hebt, gebruik dan een zaag en andere gereedschappen om het hout in de gewenste vormen en maten te snijden.

5. Montage: Begin met het in elkaar zetten van de verschillende onderdelen van je houten kerstboom volgens je ontwerp. Gebruik schroeven, lijm of andere bevestigingsmiddelen om ze stevig vast te maken.

6. Schuren: Schuur de randen en oppervlakken van het hout om ruwe plekken glad te maken en eventuele splinters te verwijderen.

7. Decoratie: Als je ervoor kiest, kun je je houten kerstboom schilderen, decoreren met ornamenten, lichtslingers toevoegen en andere feestelijke elementen in je ontwerp integreren.

8. Afwerking: Zorg ervoor dat je alle details hebt afgewerkt en dat je houten kerstboom eruitziet zoals je had gehoopt.

9. Plaatsing: Kies een geschikte plek om je houten kerstboom neer te zetten, of dit nu binnen of buiten is.

10. Geniet ervan: Zodra je houten kerstboom klaar is en op zijn plaats staat, kun je ervan genieten en de feestelijke sfeer in je huis of tuin ervaren.

Onthoud dat het maken van een houten kerstboom niet alleen een creatieve bezigheid is, maar ook een kans om plezier te hebben en je persoonlijke stempel op je kerstversiering te drukken.

Veel plezier met het creëren van je unieke houten kerstboom!

Alternatieve kerstboom zelf maken met hulp van anderen

Het maken van een alternatieve kerstboom met de hulp van anderen kan een leuke en gezellige activiteit zijn. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

1. Ideeën en Ontwerp: Bespreek met de mensen waarmee je de kerstboom gaat maken welke ideeën en ontwerpen jullie aanspreken. Kies samen een concept dat iedereen leuk vindt en dat haalbaar is met de beschikbare materialen en vaardigheden.

2. Materialen Verzamelen: Stel een lijst op van de materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor het gekozen ontwerp. Verdeel de taken zodat iedereen iets kan bijdragen aan het verzamelen van benodigdheden.

3. Werkruimte Inrichten: Kies een geschikte werkruimte waar jullie comfortabel kunnen werken. Zorg voor voldoende verlichting, werktafels en gereedschappen.

4. Taken Verdelen: Wijs taken toe op basis van ieders vaardigheden en interesses. Sommigen kunnen zich bezighouden met snijden en bouwen, terwijl anderen zich richten op decoraties en afwerking.

5. Samenwerken: Werk nauw samen terwijl jullie de kerstboom in elkaar zetten. Overleg regelmatig, deel ideeën en help elkaar bij het overwinnen van uitdagingen.

6. Creativiteit Uiten: Moedig iedereen aan om hun creativiteit te uiten. Laat mensen vrij zijn om suggesties te doen en te experimenteren met kleuren, patronen en decoraties.

7. Decoratie en Afwerking: Nadat de basisstructuur van de kerstboom is gebouwd, voeg je decoratieve elementen toe, zoals verf, ornamenten, lichtslingers en andere versieringen.

8. Plaatsing en Display: Kies een geschikte plek om je zelfgemaakte alternatieve kerstboom neer te zetten, binnen of buiten. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is en past bij de algehele esthetiek van de ruimte.

9. Vier Samen: Zodra jullie alternatieve kerstboom klaar is, vier je samen het resultaat. Geniet van het werk dat jullie hebben verricht en de unieke kerstsfeer die jullie hebben gecreëerd.

10. Herinneringen Maken: Het maken van een alternatieve kerstboom met anderen is niet alleen een kans om een decoratief stuk te creëren, maar ook om waardevolle herinneringen en ervaringen te delen.

Of je nu met familieleden, vrienden of collega’s samenwerkt, het maken van een alternatieve kerstboom kan een leuke en betekenisvolle traditie worden die elk jaar terugkeert.

Start Nu met het maken van een houten kerstboom:

About doehetzelver

De site doehet-zelver bestaat sinds 2015. Wij zijn een site voornamelijk voor beginnende en ervaren klussers. Ons streven is om zoveel mogelijk plannen en projecten van verschillende categorieen te laten zien. Deze categorieen zullen zeer uiteenlopend zijn. U kunt hierbij denken aan bouwtekeningen van het maken van tuinbanken, loungesets, stoelen, steigerhouten meubels en wat al nog niet meer. (disclaimer: niet elke foto of video van deze website zit in het bouwtekeningen pakket. Het wordt gebruikt als inspiratie..Dit geldt tevens voor de pagina's waarnaar je doorklikt.) Ons streven is om voor iedere doelgroep de meest uitgebreide keuze aan klus inspiratie aan te bieden. Zo kan iedereen bij ons vinden wat hij zoekt. Wij zullen steeds het aanbod aan informatie vergroten om aan ieders wensen te kunnen voldoen.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *